Вітаю шановні колеги! Представляю свою крайню роботу, модель танка Pz III Ausf M від Таком. Танк- збірний образ ,за мотивами фото трійок дивізії Тотенкопф на період операції Цитадель в 1943р.
По моделі: Новинка від Таком, збиралась без особливих труднощів. Для мене це було щось типу тестової збірки. Хотілось зрозуміти як воно у порівнянні із трояками від Драгона. Залишилось двояке враження після збірки. Деяки моменти сподобались, а інші навпаки. Сподобалось рішення спростити збірку окремих конструктивних елементів, наприклад додаткова лобова броня разом із кріпленням зроблено однією деталлю, та має відмінну стикуємість проте із кормовою бронею виникли проблеми, щілини при стиковці. Заголом культура виконання та проработка деталей на досить високому рівні, проте ложкою дьогтя було те, що на багатьох дрібних деталях присутні стики пресформ. Напів набірні траки-не досить вдале рішення. На кожну гусеницю йде чотири секції зібраних траків та 22 окремих трака. Як що збирати по інструкції то один трак виявится зайвим. Нижня секція завелика( її укорототити б на 1 трак), із за цього виходить некоректне положення на першому та останньому катках. Верхня секція зроблена із провисом який невірний та нелогічний. Але як що модель буде із бортовими екранами то цього не видно.
Несподобалось кріплення шанцю, якесь мікроскопічне, наче під 48 масштаб.
Ложемент під антену- затовстий, виконаний грубо. Але саме найгірше це те що саму антену в нього не можливо покласти , тому прийшлось робити її у напів лежачому положенні( доречі на багатьох бачених мною в інтернеті зробленних моделях трійки від Такома, антени також з у напівлежачому положенні, тепер мені зрозуміло що це через косяк виробника.
Великий плюс, це травлені екрани в наборі. Зате немає прозорих деталей для перископів )
Мій суб’єктивний висновок такий. У порівнянні із моделями трояків від Драгона цей набір від Такома займе місце посередині між старими моделями серії Імперіал та більш новими Смарт кітами( хоча останнім вже майже 10 років).
Фарбував акрилом Валехо, змивка та візиринг олійними фарбами. Фігурка- смола з Алі, розписував темперою та акрілом.