Форум стендових моделістів
Ласкаво просимо,
Гість
. Будь ласка,
увійдіть
або
зареєструйтеся
.
1 година
1 день
1 тиждень
1 місяць
Назавжди
Увійти
Новини:
Портал
Форум
Адміністрація
Вхід
»
Авіація
»
1/72
»
В роботі
»
F-15J Eagle 'Aggressor', 1/72, Hasegawa
« попередня тема
наступна тема »
Друк
Сторінок:
1
[
2
]
Автор
Тема: F-15J Eagle 'Aggressor', 1/72, Hasegawa (Прочитано 3952 раз)
0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.
Leeto
Просунутий користувач
Награды
Місто: Львів
Re: F-15J Eagle 'Aggressor', 1/72, Hasegawa
«
Reply #15 :
Грудень 06, 2020, 11:45:29 am »
Привіт! Готове нове відео по збірці моделі.
Збірку вирішив розділити на 2 окремі частини, бо контенту вийде трохи забагато. В цій частині покриваю збірку фюзеляжу та роботу з доповненнями.
Помимо роботи з моделлю трохи експериментую і з самим монтажем та звуком — вчусь на ходу, тому ще буде що покращувати.
Приємного перегляду, а тим часом продовжу збірку та за пару тижнів готуватиму продовження
Записаний
Cheerful Raccoon
Адміністратор
Почесний користувач
«
Reply #16 :
Грудень 08, 2020, 03:53:55 pm »
Роліки - СУПЕР)))) Нажаль, я зараз на роботі, та не можу звідси підписатися... Як доберусь додому- підпишусь обвязково)))
Андрію! Коли у наступний раз треба буде шось вскрити на вирізати з великих деталей, спробуй для початку лінії розтину прорізати десь на половину скрабером. Заняття таке собі у плані розваг
але результат буде набагато кращий))) Ще візьми собі на примітку: гравер або бормашинку краще придбати з регуляцією обертів. Тоді не буде плавити пластик по краях. Чи мені здалося, що при розрізанні диском края дещо підплавлялись?
«
Останнє редагування: Грудень 09, 2020, 09:57:34 pm від Максим Педан
»
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #17 :
Грудень 09, 2020, 07:57:20 pm »
Максиме, дякую за підказки, вони завжди безцінні
За скрайбер не подумав, але обов'язково спробую, є ще кілька моделей, де буду врізати доповнення, от і поекспериментую з технікою
Щодо гравера, — винуватий)) Треба було дати вищі оберти, якщо правильно пригадую пластик рекомендують різати на 35 тис обертів/хв, я же різав на нижчих, благо на результат не вплинуло, хіба додало роботи по очистці.
Записаний
Cheerful Raccoon
Адміністратор
Почесний користувач
«
Reply #18 :
Грудень 12, 2020, 05:01:11 pm »
Закінчуй з діферамбами друже))) По секрету: я зібрав літаків меньше ніж ти
Просто в мене була можливість спостерігати за роботами справжніх майстрів)))
За оберти: я би тобі рекомендував навпаки зменьшити їх. Чим більше оберти, тим більше розігрівається пластик
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #19 :
Грудень 16, 2020, 10:10:17 pm »
Теж стараюсь спостерігати, але тут справа досвіду та натренованості ока, щоб звертати увагу на потрібні місця та вміти відділяти
мухи від котлет
хороші рішення від не дуже вдалих.
В дизайні є термін "насмотренность", не впевнений чи "надивленність" буде правильним перекладом, але це якраз той випадок і в моделізмі, коли людина маючи достатньо візуальної пам'яті з професійної області, може аналізувати об'єкти не лише як плями, а й розуміти що ок, що ні.
Записаний
Cheerful Raccoon
Адміністратор
Почесний користувач
«
Reply #20 :
Грудень 17, 2020, 02:15:58 pm »
Ну от поки ти не наберешся достатньо досвіду, я завжди буду радий тобі щось підказати
І з твоїми правильними руцями, всеж треба задивлятись на 48-й або більший масштаб
Там поле для переробок набагато більше і є де розгулятися))) Я не залишаю надій, що колись тебе все ж перетащу у більший масштаб)))
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #21 :
Грудень 26, 2020, 06:24:11 pm »
До 48 готовий, лише би дозібрати коробки, що вдома залишились)) Планую в 48 перейти з моделлю F/A-18, якщо знайду хорошого виробника.
Тим часом робота не стоїть на місці і нове відео процесу роботи вже доступне на youtube:
Із збіркою завершив, тепер час буде за фарбуванням.
Кілька фото проміжного результату також додаю і сюди
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #22 :
Січень 26, 2021, 10:13:07 am »
Свіже відео процесу фарбування уже на ютубі
Модель пофарбована повністю та готова до нанесення декалей і везерінгу.
Увесь процес відзнятий та матеріалу вийшло дуже багато, прийшлось розділити на два відео. — Перша частина вже доступна до перегляду, а продовження буде орієнтовно за тиждень.
В цьому відео показаний процес підготовки до фарбування моделі в цілому, фарбування гармати, двигунів та інших дрібніших деталей.
Приємного перегляду
Записаний
Аркадій
Почесний користувач
Награды
Місто: Одесса
«
Reply #23 :
Січень 26, 2021, 12:38:28 pm »
При просмотре подумалось, что неплохо было бы добавлять фото, которые использовались для работы.
Записаний
Моделіст-імпрессіоніст
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #24 :
Січень 27, 2021, 08:46:42 pm »
Хороше зауваження, дякую
Буду старатись не лінитись додавати зображення.
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #25 :
Лютий 07, 2021, 04:21:58 pm »
Після невеликої павзи готове відео-продовження з нанесенням прешейдингу, камуфляжу та металіку на пластини над двигунами.
Поки монтувалось відео взявся за декалі та везеринг, найближчим часом буде останнє заключне відео з готовою моделлю.
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #26 :
Лютий 22, 2021, 09:25:34 pm »
Завершальне відео по F-15J.
Щоб не тягнути кота за хвіст в відео об'єднав процес нанесення декалей, везеринг, збірку та показ готового результату. Загалом понад 18 хвилин нового контенту.
Підсумовуючи, на модель пішло трохи більше 3 місяців.
Враховуючи, що помимо моделі, ще було трохи роботи з врізанням допів у корпус, подальшим їх фарбуванням, камуфляж агресора, і так далі... результат доволі продуктивний.
Роботу старався вести кожен день та виглядає, що на роботу з відео, йшло більше часу (умовно тиждень на етап роботи з моделлю і до півтори тижня на відео). Інвестиція часу значно зросла, та насправді це цікаво та хотів би продовжувати в такому форматі в надії, що з часом буде більше моделей на каналі та ще більше людей буде цікавитись моделюванням в Україні.
Невдовзі створю тему з фото та поділюсь думками про результат, як завжди, є щось що дізнався та чимало моментів де на-ту-пив. Рости є куди, тому на днях стартую роботу над новою моделлю і буду старатись покращувати навики.
Не зарікатимусь, але на поличці 72 масштабу меншає та буду пробувати поступово переходити на 48.
Дякую усім хто спостерігав за процесом. Дякую за підписку на канал, коментарі та кількість переглядів — це один з рушіїв працювати далі
[ You are not allowed to view attachments ]
UPD: Виклав тему з фото результату:
https://bmforum.com.ua/index.php?topic=4318.0
«
Останнє редагування: Лютий 22, 2021, 11:35:47 pm від Leeto
»
Записаний
Cheerful Raccoon
Адміністратор
Почесний користувач
«
Reply #27 :
Лютий 24, 2021, 03:16:57 pm »
Велика подяка тобі Андрію за виконану величезну роботу та особливо від мене - за відео)))
За готову роботу я напишу у темі з роботою.
Щоб мені хотілося сказати тут:
1) формат відео - дуже сподобався!!! Нічого зайвого ті все по ділу)))
2) озвучка - теж непогано! Як набереся досвіду, зможеш оперувати більшою кількістю спеціальних модельних термінів
Але тут треба буде добре поміркувати: великої аудиторії більшість термінів буде просто незрозуміла... Я гадаю, що тут придеться підбирати "золоту середину"
І ще: я нарешті розгледів твій інструмент))) Як буде змога - міняй! "Олфа" або "Тамія" - це наше все
Записаний
Leeto
Просунутий користувач
Награды
«
Reply #28 :
Лютий 26, 2021, 08:38:16 pm »
Привіт! Дякую, Максиме за розгорнутий відгук
По звуку та начитці ще практикуватимусь, не найсильніша сторона)) Словниковий запас, однозначно, треба набивати, та поступово, бо все ж орієнтуюсь на молоде покоління, щоб люди входили в хоббі поступово та не губились.
Інструмент так, поступово замінюю та основні інвестиції йдуть в хімію, бо з цим мав більше проблем в минулому.
Записаний
Друк
Сторінок:
1
[
2
]
« попередня тема
наступна тема »
Форум стендових моделістів
»
Авіація